Istorie

Istoria “Casei Onisim” a inceput inca din anii 1980, cand asociatia sponsorilor (Asociatia pentru Sustinerea Caselor Crestine internationale e.V., Berlin), fondata in Germania, a inceput sa sprijine, comunitatile crestine si familiile din Romania care suferau de comunism, cu provizii de ajutor. In anul 1994, Hans Udo Hoster a fondat casa de copii CCCS (Casa Crestina pentru Copii Saraci) in Petresti.

In acelasi an, prima familie care a preluat conducerea caminului, familia Vester, s-a mutat in casa 1, care a fost nou cumparata, si a adus primii copii in camin. Scopul casei de copii a fost acela de a primi copii din familiile, care din cauza mortii parintilor nu mai pot fi ingrijiti sau din familii aflate in situatii de urgenta. Casa 2 a fost cumparata in anul 1995. Un an mai tarziu, familia Vester s-a intors in Germania.

In ciuda schimbarilor multiple in conducerea caminului, in urmatorii ani numarul de copii a crescut la 14. Din pacate, copiilor li s-a permis sa fie admisi doar in coordonare cu Protectia Copilului.

In 1999, familia Müller preia conducerea caminului si cumpara privat casa 3. In acelasi an, al doilea etaj al casei 1 este ridicat.

Urmatoarea prezentare Power Point arata istoria ultimilor 20 de ani: