Istorie

Istoria “Casei Onisim” a inceput inca din anii 1980, cand asociatia sponsorilor (Asociatia pentru Sustinerea Caselor Crestine internationale e.V., Berlin), fondata in Germania, a inceput sa sprijine, comunitatile crestine si familiile din Romania care suferau de comunism, cu provizii de ajutor. In anul 1994, Hans Udo Hoster a fondat casa de copii CCCS (Casa Crestina pentru Copii Saraci) in Petresti.

In acelasi an, prima familie care a preluat conducerea caminului, familia Vester, s-a mutat in casa 1, care a fost nou cumparata, si a adus primii copii in camin. Scopul casei de copii a fost acela de a primi copii din familiile, care din cauza mortii parintilor nu mai pot fi ingrijiti sau din familii aflate in situatii de urgenta. Casa 2 a fost cumparata in anul 1995. Un an mai tarziu, familia Vester s-a intors in Germania.

In ciuda schimbarilor multiple in conducerea caminului, in urmatorii ani numarul de copii a crescut la 14. Din pacate, copiilor li s-a permis sa fie admisi doar in coordonare cu Protectia Copilului. In anul 1999, familia Müller a preluat conducerea caminului.

Urmatoarea prezentare Power Point arata istoria ultimilor 20 de ani, in care Dumnezeu nu numai ca ne-a binecuvantat dincolo de orice masura, ci a tinut Mana Sa ocrotitoare asupra noastra in fiecare zi si a facut ca aceasta lucrare sa creasca din ce in ce mai mult.

Nici macar moartea, la data de 13.07.2020 a iubitului nostru tata si director a caminului Matthias Müller, nu a fost un motiv de a ne opri. Caci credinta si ravna sa de a-l sluji zilnic pe Dumnezeu, asa cum este scris in Matei 6,33: “Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”, sunt un apel puternic spre o viata in slujba lui Dumnezeu.

Cu ajutorul lui Dumnezeu si sprijinul unui nou comitet de conducere, Phineas Müller va continua activitatea in internat. Fie ca Dumnezeu sa continue sa binecuvanteze acest camin si sa gaseasca in noi toti slujitori credinciosi a vointei Sale!