Lucrătorii internatului 2023-2024

După moartea directorului  Matthias Müller, fiul său Phineas M. a preluat conducerea internatului. La vârsta de 16 ani, el a început să lucreze ca educator, apoi în birou alături de tatăl său. La vârsta de 24 de ani s-a căsătorit cu Simona, iar acum are 3 copii.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul unui comitet de conducere format din Sara Müller, Josua & Katharina Hoster și Răzvan Dărăbană , lucrarea a continuat. Pe lângă comitetul de conducere, avem și un comitet de responsabili, cu scopul de a ușura munca celor de la conducere. Aceștia sunt responsabili de grupele de copii și de diferitele domenii de lucru din internat. Mai jos sunt prezentate pe larg câteva domenii.

  • Maria D. este responsabilă de bucătărie. Ea împreună cu alte 4 bucătărese gătesc mâncare de 3 x pe zi pentru peste 100 de persoane.
  • Evelyn P. este responsabilă de cabinetul medical, iar când copii au probleme de sănătate ea îi tratează la grupă sau în cazuri grave merge cu ei la spital.
  • Eliza R. este responsabilă de spălătorie și drogerie. Ea împreună cu o altă lucrătoare, spală, calcă și împătură zilnic hainele copiilor.
  • Lydia K. și Sara M. sunt responsabile de depozitul de haine. Ele sortează hainele pe care le primim după gen, categorie și mărime, iar de două ori pe an îmbracă copiii pentru sezonul următor (vară / iarnă).
  • Josua H. este responsabil de reparațiile și construcțiile din internat. Având multe clădiri, el are mult de lucru.
  • Ovidiu P. este responsabil de transportul copiilor la școală și ale donațiilor în diferite zone ale României. Tot el este cel care repară mașinile internatului și are grijă ca acestea să fie mereu disponibile.
  • Timon M. este responsabil de tot ce ține de școală. El are grijă ca copii să învețe bine, să își rezolve temele după amiza și să oragnizeze cu activități, timpul liber a copiilor.

În prezent sunt aproximativ 25 de lucrători români și 4 voluntari pe termen lung. Pe lângă aceștia vin în fiecare an, practicanți trimiși de diferite organizații din Germania cu care noi colaborăm. Aceștia vin pentru jumătate de an sau pentru un an întreg. Momentan avem 3 practicanți pentru jumătate de an.