Istorie

Istoria “Casei Onisim” a început încă din anii 1980, când asociația sponsorilor (Asociația pentru Susținerea Caselor Creștine internaționale e.V., Berlin), fondată în Germania, a început să sprijine, comunitățile creștine și familiile din România care sufereau de comunism, cu provizii de ajutor. În anul 1994, Hans Udo Hoster a fondat casa de copii CCCS (Casa Creștină pentru Copii Săraci) în Petrești.

În același an, prima familie care a preluat conducerea căminului, familia Vester, s-a mutat in casa 1, care a fost nou cumpărată, și au adus primii copii in cămin. Scopul casei de copii a fost acela de a primi copii din familiile, care din cauza morții părinților nu mai pot fi îngrijiți sau din familii aflate în situații de urgentă. Casa 2 a fost cumpărată în anul 1995. Un an mai târziu, familia Vester s-a întors în Germania.

În ciuda schimbărilor multiple în conducerea căminului, în următorii ani numărul de copii a crescut la 14. Din păcate, copiilor li s-a permis sa fie admiși doar în coordonare cu Protecția Copilului. În anul 1999, familia Müller a preluat conducerea căminului.

Următoarea prezentare Power Point arată istoria ultimilor 20 de ani, în care Dumnezeu, nu numai că ne-a binecuvântat dincolo de orice măsura, ci a ținut Mâna Sa ocrotitoare asupra noastră în fiecare zi si a făcut ca această lucrare să crească din ce în ce mai mult.

Nici măcar moartea, la data de 13.07.2020 a iubitului nostru tată și director a căminului Matthias Müller, nu a fost un motiv de a ne opri. Căci credința și rîvna sa de a-l sluji zilnic pe Dumnezeu, așa cum este scris în Matei 6,33: “Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra”, sunt un apel puternic spre o viată în slujba lui Dumnezeu.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul unui nou comitet de conducere, Phineas Müller va continua activitatea în internat. Fie ca Dumnezeu să continue să binecuvânteze acest cămin și să găsească   în noi toți slujitori credincioși a voinței Sale!