Îndeplinirea nevoilor de bază

Internatul găzduiește copii vulnerabili și defavorizați din zone marginalizate ale României. Scopul muncii este de a oferi acestor copii tot ce au nevoie. Pentru a oferi copiilor posibilitatea unui viitor plin de speranță, acestea trebuie să fie mai întâi prevăzute cu elementele de bază (mâncare, locuință, îmbrăcăminte, igienă).

Toți copii din internat sunt integrați zilnic într-un program structurat. Ziua lor începe la ora 06:30 dimineața și continuă pană la ora 21:00 seara. Pe tot parcursul zilei, copiii au un program regulat. Dimineața înainte de a merge la școală, fiecare copil ia micul dejun și are timp pentru o scurtă părtășie. Copii se întorc de la școală începând cu ora 13:00 …iar cei de la liceu au ore chiar și până la ora 15:00. După masa caldă de la prânz și pauza binevenită, copii merg la școală internă pentru a-și face temele. Acolo sunt ajutați de profesori și studenți care îi ajută la exercițiile mai dificile. Înainte de cină, au loc diferite activități recreative. Vara, când ziua este mai lungă, copii au voie să se joace afară, iar iarna aceștia petrec seara în grupă.

Sâmbăta dimineață se face curat în fiecare grupă, unele fete ajută bucătăresele, băieții pregătesc lemne pentru iarnă sau mătură curțile. După amiza este liberă, iar fiecare își petrece restul zilei cum dorește. Duminica dimineața ne întâlnim cu toții la biserică, iar  ziua continuă cu activități recreative.

Prin acomodarea lor la o astfel de viață structurată, copiii ajung să fie mult mai repede disciplinați și ordonați, adaptând aceste valori pentru viața lor.