Educația școlară

Limba germană este, de asemenea, parte a educației. Fără a fi nevoiți să participe la cursuri de limbi străine, majoritatea copiilor învață limba germană de la o vârstă fragedă, deoarece sunt supravegheați de angajați germani și merg la o școală germană.  Acest lucru înseamnă că toți copiii pot înțelege și vorbi într-o perioadă scurtă de timp limba germană.

Internatul “Casa Onisim” cooperează în total cu 4 școli de stat. Acestea sunt școli primare, licee și școli profesionale. O mare parte din copii noștri merg la școala Liceul German din Sebeș, care a fost înființat în anul 2015. Elevii au materii în limba germană, iar în clasa 12, aceștia au șansa de a participa la examenul pentru Diploma de limba germană (Deutsches Sprachdiplom). Un număr mic de copii merg la Școala Gimnazială din Petrești. Această școală predă materiile în limba română. O altă școală cu care colaborăm de foarte mult timp este Liceul Tehnologic Sebeș. Cei care optează pentru a învăța o meserie se înscriu la acest liceu. După finalizarea școlii, elevii respectivi au avantajul și șansa de a se angaja direct la o firmă din zonă cu care colaborează Liceul Tehnologic (Star Transmission, Pehart, etc).

După terminarea școlii, toți tinerii au posibilitatea de a merge și la universitate, de a urma diverse cursuri de formare suplimentară sau de a merge direct la muncă.

Copiii noștri au posibilitatea de a participa la un program special de sprijin pentru teme. Clasele I- IV fac temele de la ora 15:00- 17:00, iar clasele V-VIII de la 17:00- 19:00.  Acolo sunt însoțiți de profesori și studenți care îi ajută cu temele și învățatul.