Comunitățiile de tineri

Din septembrie 2012 am început să ne ocupăm mai mult de tinerii noștri. Până în anul 2021, tinerii părăseau internatul la vârsta de 18 ani. Mulți dintre ei au ales să plece în strainătate și să lucreze acolo. O mare parte din ei au ales Germania. Vorbind fluent limba germană, unora le-a fost ușor să se integreze printre germani, alții nu s-au descurcat chiar atât de bine precum au sperat și încă mai au nevoie de sprijin.

Începând cu anul 2021, am ales să le oferim tinerilor mai mult ajutor și libertate. Astfel s-au format două comunități: una de fete și una de băieți. Fiecare comunitate are câte un responsabil care se ocupă de bunăstarea comunității și de fiecare tânăr în mod individual. La fete este Persis B., iar la băieți Phineas M. Tinerii  primesc o masă pe zi de la cantina internatului, iar cazarea le este asigurată, cu condiția, ca ei să își continue școala sau să se angajeze. Pentru toate celelalte cheltuieli care apar, fiecare tânăr, trebuie să aibă bani proprii. Aceștia îi câștigă fie vara în vacanță, fie prin mini-joburi în timpul anului școlar.

În prezent avem aproximativ 15 de tineri, peste 16 ani. Tinerii noștri se întâlnesc în fiecare săptămână la ora de tineret, iar acolo se discută diverse subiecte biblice care au fost alese de către ei. În afară de aceste întâlniri regulate, tinerii se mai întâlnesc la difierite activități organizate de ei sau de către responsabilii lor.

În fiecare an se fac 2-3 excursii cu tinerii, unde au loc activități sportive si unde vizitam diferite atracții din țara noastră. Dragostea și cunoașterea patriei sunt, de asemenea,  valori importante.