În fiecare an… 

…școala începe din nou după vacanța lungă de vară. Anul acesta chiar cu 10 zile mai devreme decât de obicei! Acest lucru înseamnă o reluare a activităților pentru lucrătorii din toate domeniile cu 2 săptămâni mai devreme.

În bucătărie, au fost prelucrate în ”Zacusca” și ”Vinete tocate”, aproape 800 de kg de legume. Aceste preparate  tradiționale au fost pregătite de 5 bucătărese și alți 4 lucrători la foc, afară. S-au făcut 200 de borcane de zacuscă și același număr de pungi de vinete tocate. În același timp, au fost puse  400 de kg de varză în butoaie la murat, pentru iarnă. La sfârșit  s-au mai făcut toate cumpărăturile necesare pentru începutul lunii.

La fel de importante sunt și pregătirile pentru școală. S-a făcut ordine în sălile de clasă, s-au comandat rechizitele școlare pentru a umple aproximativ 50 de ghiozdane și s-au făcut planurile pentru timpul de teme și activități după-amiaza. Aceste treburi a ținut personalul responsabil foarte ocupat. Educatorii și ajutoarele lor au fost la fel de ocupați. Apartamentele unde locuiesc copiii, au fost parțial renovate, camerele și spațiile comune au fost mobilate confortabil, astfel încât copii sa se simtă bine.

Din fericire, întoarcerea celor 65 de copii și tineri a decurs fără probleme. La prima slujbă de duminică, cei 10 copii noi au fost primiți cu căldură și binecuvântați de către responsabilii bisericii.

Astăzi, în ziua de luni, au început copii din nou școala!

Ce s-a întâmplat între sfârșitul și începutul noului an școlar, puteți citi în articolele următoare…

Acest articol a fost publicat în Povești. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *