Noutăți din Pakistan

După cum mulți dintre voi știți, se află Eleazar Müller cu familia sa de 5 ani în Pakistan, unde au deschis propriul lor cămin de copii în luna aprilie a acestui an: Centrul de Speranță din Martinpur.
Aproximativ o dată pe lună, am dori să împărtășim cu voi, aici, pe site-ul nostru, câteva noutăți despre lucrarea lor în Pakistan.

Dragi prieteni,
După multe luni de rugăciune și așteptare, Ravi si-a obținut în cele din urmă certificatul de naștere. Procesul a fost lung și dificil, deoarece el a fost singurul dintre cei 9 frați ai lui, care nu a fost înscriși în nici un registru oficial. Acum are 19 ani, dar mental este un copil mic.

 

În Nankana Sahib, cel mai apropiat oraș de noi, exista o școală de stat pentru copiii cu dezabilități psihice și fizice. Ravi și încă 7 copiii din satul nostru merg la aceastü școală.

Recent am primit câteva cutii cu jucării Duplo și Playmobil de la un grup de tineri dintr-o biserică din sudul Germaniei. Astfel de jucării nu există în Pakistan. Mai ales cuburile Duplo sunt pentru copii precum Ravi, o jucărie foarte constructivă. Mulțumim fraților și surorilor pentru acest cadou!

 

Iarna se apropie și temperaturile scad în sfârșit și în Pakistan. Pentru această perioadă sunt necesare pături groase, deoarece nu avem centrală la cămin. Mulțumim Domnului, că am putut face aceasta achiziție în avans. De asemenea am achiziționat, nu doar pentru această iarnă, ci și pentru anul viitor, 1,6 tone de orez.

Infecțiile și bolile nu sunt neobișnuite în Pakistan din cauza igienei precare. Unii dintre copiii noștri au avut infecții la urechi, așa că am decis să îi examinăm pe toți cei 16 băieți. Doctorul a fost atât de amabil încât a venit la Centrul de Speranță, în ciuda faptului  că locuim într-un sat mai îndepărtat de oraș. Toate urechile au fost examinate, spălate, și tratate acolo unde a fost necesar. Între timp toți sunt sănătoși și bine.

Dorim să va informăm că așteptăm a treia binecuvântare în familia noastră. Fiica noastră ar trebui să se nască în decembrie. Nașterea va avea loc în Pakistan. Am reușit sa găsim un spital bun și pentru asta îi mulțumim Domnului foarte mult.

Multe salutări din Pakistan.
Eleazar & Oana Müller

 

P.S.: Pentru a citi articolele mai vechi despre lucrarea lui Eleazar și a Oanei în Pakistan, puteți selecta numele “Eleazar” printre cuvintele cheie din dreapta. Apoi veți avea toate noutățile, începând cu serbarea de trimitere a acestora din 23.02.2020.

Acest articol a fost publicat în Povești. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *